Slim & gezond afvallen
Ga naar de inhoud

Veel gestelde vragen én antwoorden


Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met mij op. Ik help je graag verder.


Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en diëtist?

Een gewichtsconsulent is speciaal opgeleid om gezonde mensen met gewichtsproblemen te begeleiden. Een gewichtsconsulent geeft voedings- en bewegingsadviezen. De titel gewichtsconsulent is niet beschermd, een consulent die aangesloten is bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) heeft een geaccrediteerde opleiding gevolgd en houdt zich aan de beroepseisen en nascholingen.
Een diëtist is specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. Denk hierbij aan diabetes, hart- en vaatziekten, allergieën, verhoogd cholesterol, long- en darmaandoeningen enz. Een diëtist geeft dieetadviezen. De titel diëtist is beschermd en alleen professionals met een diploma Voeding en Diëtetiek mogen deze titel gebruiken.

Wie mag een BGN-gewichtsconsulent begeleiden?

Een BGN-gewichtsconsulent is opgeleid om gezonde volwassenen (18+) met gewichtsproblemen te begeleiden. Lees hier verder...


Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?

Ja, ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). De beroepsnaam gewichtsconsulent is niet beschermd. Iedereen mag zich dus gewichtsconsulent noemen. Om lid te kunnen worden van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland moet je een door de BGN geaccrediteerde opleiding hebben gevolgd. Ik ben in bezit van een erkend diploma voor gewichtsconsulent en volg regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, je hebt voor de begeleiding geen verwijzing van de huisarts nodig. Je kunt meteen een afspraak maken voor een gratis kennismaking.


Ik ben flink te zwaar (BMI 30+). Kan ik dan ook bij een gewichtsconsulent terecht?

Ja hoor dat kan. Ik zal je wel vragen om contact op te nemen met je huisarts voor een gezondheidscheck en risicoanalyse.

Zijn de leefstijlprogramma's voor iedereen geschikt?

Voor een goede kans van slagen is jouw inzet en motivatie van groot belang. Daarom verwacht ik van jou een 100% inzet. Ik ga ervan uit dat je gemotiveerd bent om te leren over gezonde voeding en gezond afvallen. En dat je zin hebt om meer te gaan bewegen, ook in het dagelijks leven. Daarnaast is het belangrijk dat je mee wilt denken over jouw plan van aanpak dat we samen gaan maken. En dat je actief en zelfstandig aan de slag kunt gaan met je eet- en leefstijl.
Mijn leefstijlprogramma's zijn niet geschikt voor jou als je gaat voor een snelle oplossing en veel kilo's wilt kwijtraken in een korte termijn en als je voor elke dag precies wilt weten wat je mag eten volgens een strak plan.


Mag ik alles eten?

In principe mag je alles eten. Ik werk niet met verboden en geboden. Natuurlijk kun je niet onbeperkt alles blijven eten want dan verandert er niets. Ik werk vanuit 5 basisprincipes:
1. Weet wat je eet
2. Weet waarom je eet
3. Eet natuurlijk echt eten
4. Eet niet te veel en varieer
5. Beweeg, ontspan en geniet


Moet ik dure voedingsmiddelen, supplementen of shakes gebruiken?

Nee, ik verkoop geen afslankproducten, maaltijdvervangers of supplementen. Mijn voedingsadvies is gebaseerd op gewone gezonde voeding. Je hoeft geen dure voedingsmiddelen, pillen of poeders aan te schaffen.

Wat bedoel je met normaal gezond eten?

Ik leer je hoe je op een normale gezonde manier kunt afvallen zonder gebruik te maken van maaltijdvervangers, shakes, pakjes, zakjes en lightproducten. Ik werk hiervoor volgens de richtlijnen Gezonde Voeding van de Gezondheidsraad. Als leidraad gebruik ik de Schijf van Vijf, en de PuurGezond piramide.

                            


Moet ik calorieën tellen?

Nee, calorieën tellen is niet nodig. Inzicht in calorieën kan wel zinvol zijn.

Zijn er garanties dat ik mijn streefgewicht behaal?

Ja en nee, je bent in principe zelf verantwoordelijk voor het resultaat. Jouw motivatie en inzet spelen hierbij een belangrijke rol. Ik ga je helpen bij het bereiken van je doelen. Ik geef je tips en adviezen en zal je positief motiveren. Als je serieus met mijn adviezen en tips aan de slag gaat dan ben ik er zeker van dat je gaat afvallen.
Je vergroot je kans van slagen door:

  • Er 100% voor te gaan

  • Méér te gaan bewegen (ook in het dagelijks leven)

  • Voldoende tijd vrij te maken

  • Afspraken na te komen


Wat als ik na het volgen van het programma nog niet op mijn streefgewicht zit?

Als basis van elk programma maken we een plan waarmee je zelf aan de slag gaat, natuurlijk met mijn ondersteuning en begeleiding gedurende het afgesproken traject. Aan het eind van het programma heb je een persoonlijk plan waarmee je zelfstandig verder kunt.
Heb je je streefgewicht nog niet bereikt en heb je toch nog behoefte aan extra ondersteuning of 'een stok achter de deur' nodig, geen probleem, dan stellen we in overleg een vervolgpakket samen.


Ik hoef niet af te vallen. Is dit programma dan ook iets voor mij?

Ja zeker. Dit programma is voor iedereen die iets wil veranderen aan zijn of haar eet- en leefstijl.
Een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk; je voelt je fitter, je hebt meer zelfvertrouwen en je hebt minder kans op allerlei ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en overgewicht. Een gezonde leefstijl is niet alleen gericht op het lichaam, maar ook op geestelijk en sociaal 'lekker in je vel zitten'.
In de begeleiding naar een ideale leefstijl richt ik mij op de problemen én mogelijkheden die jij tegenkomt in je leven. Kinderen, werk, huishouden, koken, boodschappen doen, tijd voor jezelf, bewegen, sport, hormonen, slapen, rust, ontspanning enz. Samen gaan we kijken hoe je op een leuke, slimme en gemakkelijke manier jouw ideale leeftijl kan bereiken.
Heb je bepaalde klachten zoals darmklachten, bloedsuikerschommelingen, diabetes (type 2) en verhoogd cholesterol? Ook dan kan een gezonde leefstijl je helpen.


Wat zit er allemaal in een pakket?

Een leefstijlpakket bestaat uit een kennismakingsgesprek (gratis), een intakegesprek en een aantal vervolggesprekken. Tijdens elk gesprek word je gewogen op een professionele weegschaal. Je krijgt als je dat wilt een uitgebreid voedings- en leefstijladvies op papier, zodat je alles thuis nog eens rustig kunt nalezen. Als je het prettig vindt maak ik een persoonlijk voedingsplan met variatie mogelijkheden.
Verder ontvang je ter inspiratie diverse gezonde weekmenu's en recepten. Je krijgt daarnaast extra informatie op papier en via de e-mail, algemene informatie én informatie toegespitst op jouw situatie. Zo heb je aan het eind van het programma een persoonlijk leefstijlplan waar je altijd op terug kunt vallen als dat nodig is.

Heb je vragen dan kun je me tijdens het afgesproken programma vragen stellen via de e-mail of WhatsApp.
En natuurlijk neem ik tijdens de geplande gesprekken alle tijd om naar jouw verhaal te luisteren en je te begeleiden en ondersteunen naar jouw ideale leefstijl.
Kijk hier voor meer informatie over mijn leefstijlprogramma.


Wordt het pakket vergoed door de verzekering?

Omdat ik ben aangesloten bij een beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten wordt in veel gevallen het pakket (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende pakketten door een groot aantal zorgverzekeraars. Voor een vergoeding hoef je niet eerst je eigen risico aan te spreken! Check altijd zelf bij je zorgverzekeraar naar de actuele hoogte van de vergoeding. Kijk hier of je voor een vergoeding in aanmerking komt. Ook als je zorgverzekeraar niet genoemd staat, is het raadzaam te informeren naar de mogelijkheden. Sommige verzekeraars kennen een (aanvullende) vergoeding voor leefstijlcoaching,  voedingsadvies of alternatieve geneeskunde.
Omdat ik geen contracten heb met zorgverzekeraars moet je zelf de factuur bij je zorgverzekeraar declareren. Kom je voor een vergoeding in aanmerking dan krijg je deze dus achteraf.


Kan ik in delen betalen?

Een voordeelpakket betaal je altijd vooraf in één keer.

We kunnen ook een pakket samenstellen met 'losse' afspraken. Je betaalt dan per gesprek en steeds één gesprek vooruit. Dat betekent dat je vóór of bij de eerste afspraak, het intakegesprek en de 1e vervolgafspraak betaald en bij het laatste gesprek betaal je niets.

Kan ik tussentijds stoppen?

Dat kan. Heb je om wat voor rede dan ook even geen tijd en ruimte om te werken aan je eet- en leefstijl dan kun je het programma tijdelijk onderbreken. Het pakket blijft tot 1 jaar na aankoopdatum geldig. Wil je stoppen dan vindt er geen restitutie plaats van het betaalde pakket.

Kan ik afspraken verzetten en/of annuleren?

Je kunt een afspraak op werkdagen 24 uur van te voren verzetten. Heb je een afspraak op maandag dan kun je deze voor vrijdagmiddag 12.00 uur verzetten.
Een gemaakte afspraak kun je annuleren, deze wordt echter wel in rekening gebracht of komt te vervallen bij een pakket.

Heb je een andere vraag?
Stel ze gerust via vivole@home.nl, ik help je graag verder.

Heb je mijn gratis e-book 'Slim afvallen in 4 stappen' al?

Schrijf je hieronder in voor mijn gratis tips & strategieën en je ontvangt het e-book cadeau. Je kunt hiermee al direct de eerste stap zetten naar een slanke en fitte leefstijl.
Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Vivolé Voeding & Leefstijlcoaching om mijn gegevens te verwerken zoals omschreven in mijn privacyverklaring. Uitschrijven kan via elke nieuwsbrief.
E-mail
Naam
 

© 2018 Vivolé

Terug naar de inhoud