Slim & gezond afvallen
Ga naar de inhoud

Veel gestelde vragen én antwoorden


Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met mij op. Ik help je graag verder.


Waarom zou ik kiezen voor een online programma?
In deze drukke en snelle tijd kunnen we internet niet meer wegdenken. Alles gaat tegenwoordig snel en we zijn steeds meer gewend om zelf te bepalen waar en wanneer we iets gaan doen én we willen graag zo snel mogelijk aan de slag.
Een face-2-face coachingprogramma neemt vaak veel tijd in beslag. Reistijd, oppas regelen, een gesprek van een uur en dan is de afspraak ook nog op je enige vrije dag in de week.

Een online programma (via skype, e-mail, telefoon of chat) kan dan uitkomst bieden. Bij een online programma heb je meer vrijheid en bepaal je zelf wanneer de coaching jou het beste uitkomt. Jij bepaalt wanneer je opdrachten maakt, de theorie leest of een e-mail stuurt naar je e-coach. Een gesprek via skype bespaart je een hoop reistijd, je hebt geen oppas nodig en kan je dus gemakkelijker tussendoor inplannen.
Bovendien kun je aan de slag gaan bij de coach die jou het meest aanspreekt, en dat hoeft dus niet meer naast de deur te zijn.

Moet ik de online cursus direct na inschrijving volgen?
Nee, dat hoeft niet. Je ontvangt wel direct je inloggegevens via de e-mail maar je kunt starten wanneer dat jou het beste uitkomt. De lessen blijven tot 1 jaar na aankoopdatum voor jou online beschikbaar.

Hoe werkt de inschrijving?
  • Je bestelt het programma via de link
  • Je vult daarna je naam en e-mailadres in
  • Je wordt daarna doorgestuurd naar het betaalprogramma
  • Na betaling ontvang je direct je toegangsgegevens via e-mail
  • Het hele programma staat voor jou klaar in een online dashboard
  • Daarna ontvang je wekelijks een motivatie e-mail met een opdracht en extra informatie

Gaat er iets niet goed of heb je hulp nodig stuur dan een e-mail naar vivole@home.nl.

Hoe lang kan ik het online programma volgen?
Je kunt het programma zo vaak teruglezen als jij wilt. De lessen blijven tot 1 jaar na aankoopdatum voor jou online beschikbaar. Je kunt al het materiaal in PDF dowmloaden.

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?
Nee, je hebt voor de begeleiding geen verwijzing van de huisarts nodig. Je kunt meteen starten met het online programma.

Mag ik alles eten?
In principe mag je alles eten. Ik werk niet met verboden en geboden. Natuurlijk kun je niet onbeperkt alles blijven eten want dan verandert er niets. Ik werk vanuit 5 basisprincipes:
1. Weet wat je eet
2. Weet waarom je eet
3. Eet natuurlijk echt eten
4. Eet niet te veel en varieer
5. Beweeg, ontspan en geniet

Wat bedoel je met normaal gezond eten?
Ik leer je hoe je op een normale gezonde manier kunt afvallen zonder gebruik te maken van maaltijdvervangers, shakes, pakjes, zakjes en lightproducten. Ik werk hiervoor volgens de richtlijnen Gezonde Voeding van de Gezondheidsraad. Als leidraad gebruik ik de Schijf van Vijf, en de PuurGezond piramide.

                            


Moet ik calorieën tellen?
Nee, calorieën tellen is niet nodig. Inzicht in calorieën kan wel zinvol zijn.

Zijn er garanties dat ik mijn streefgewicht behaal?
Ja en nee, je bent in principe zelf verantwoordelijk voor het resultaat. Jouw motivatie en inzet spelen hierbij een belangrijke rol. Ik ga je helpen bij het bereiken van je doelen. Ik geef je tips en adviezen en zal je positief motiveren. Als je serieus met mijn adviezen en tips aan de slag gaat dan ben ik er zeker van dat je gaat afvallen.
Je vergroot je kans van slagen door:

  • Er 100% voor te gaan

  • Méér te gaan bewegen (ook in het dagelijks leven)

  • Voldoende tijd vrij te maken

  • Afspraken na te komen


Wanneer krijg ik antwoord op mijn vragen?
Je krijgt in principe op werkdagen binnen 24 uur antwoord op vragen. Vragen die vaak worden gesteld zullen in een speciale rubriek worden opgenomen, zodat je niet op antwoord hoeft te wachten.

Wordt het pakket vergoed door de verzekering?
Omdat ik ben aangesloten bij een beroepsvereniging voor gewichtsconsulenten wordt in veel gevallen het VIP pakket (met skype gesprekken) gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende pakketten door een groot aantal zorgverzekeraars. Voor een vergoeding hoef je niet eerst je eigen risico aan te spreken! Check altijd zelf bij je zorgverzekeraar naar de actuele hoogte van de vergoeding. Kijk hier of je voor een vergoeding in aanmerking komt. Ook als je zorgverzekeraar niet genoemd staat, is het raadzaam te informeren naar de mogelijkheden. Sommige verzekeraars kennen een (aanvullende) vergoeding voor leefstijlcoaching, voedingsadvies of alternatieve geneeskunde.
Omdat ik geen contracten heb met zorgverzekeraars moet je zelf de factuur bij je zorgverzekeraar declareren. Kom je voor een vergoeding in aanmerking dan krijg je deze dus achteraf.

Kan ik in delen betalen?
Nee, een onlinepakket betaal je altijd volledig vooraf via een bankoverschrijving of iDEAL. Je kunt na je betaling direct starten.

Kan ik tussentijds stoppen?
Dat kan. Heb je om wat voor rede dan ook even geen tijd en ruimte om te werken aan je eet- en leefstijl dan kun je het programma tijdelijk onderbreken. De lessen blijven tot 1 jaar na aankoopdatum voor jou online beschikbaar. Wil je stoppen dan vindt er geen restitutie plaats van het betaalde pakket, je hebt namelijk na betaling direct toegang tot het volledige pakket.


Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en diëtist?
Een gewichtsconsulent is speciaal opgeleid om gezonde mensen met gewichtsproblemen te begeleiden. Een gewichtsconsulent geeft voedings- en bewegingsadviezen. De titel gewichtsconsulent is niet beschermd, een consulent die aangesloten is bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) heeft een geaccrediteerde opleiding gevolgd en houdt zich aan de beroepseisen en nascholingen.
Een diëtist is specialist op het gebied van voeding, zowel bij ziekte als gezondheid. Denk hierbij aan diabetes, hart- en vaatziekten, allergieën, verhoogd cholesterol, long- en darmaandoeningen enz. Een diëtist geeft dieetadviezen. De titel diëtist is beschermd en alleen professionals met een diploma Voeding en Diëtetiek mogen deze titel gebruiken.

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?
Ja, ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). De beroepsnaam gewichtsconsulent is niet beschermd. Iedereen mag zich dus gewichtsconsulent noemen. Om lid te kunnen worden van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland moet je een door de BGN geaccrediteerde opleiding hebben gevolgd. Ik ben in bezit van een erkend diploma voor gewichtsconsulent en volg regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Heb je een andere vraag?
Stel ze gerust via vivole@home.nl, ik help je graag verder.

Heb je mijn gratis e-book 'Slim afvallen in 4 stappen' al?

Schrijf je hieronder in voor mijn gratis tips & strategieën en je ontvangt het e-book cadeau. Je kunt hiermee al direct de eerste stap zetten naar een slanke en fitte leefstijl.
Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Vivolé Voeding & Leefstijlcoaching om mijn gegevens te verwerken zoals omschreven in mijn privacyverklaring. Uitschrijven kan via elke nieuwsbrief.
E-mail
Naam
 

© 2018 Vivolé

Terug naar de inhoud