Slim & gezond afvallen
Ga naar de inhoud

Starten met afvallen doe je zo

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Gedrag ·
Tags: Gezondetenafvallen
Je hebt je voor genomen om gezonder te gaan eten en je wilt graag afvallen. Een eetpatroon waarbij je gewoon alles mag blijven eten (eten volgens de Schijf van Vijf) spreekt je eigenlijk best wel aan. Je wil nu echt de eerste stap gaan zetten. Maar hoe begin je?

Veranderen van je eetpatroon is niet iets wat je zomaar even doet. Dat kost, zeker in het begin, best veel extra energie en inzet van je. Voor mij is het ook een flinke uitdaging geweest, maar ik heb nu al jaren een stabiel en gezond gewicht. Is het altijd gemakkelijk? Nee, dat niet. In het begin is het echt wel even zoeken wat je allemaal wel en beter niet (te vaak) kunt eten. Na verloop van tijd ontwikkel je je nieuwe eetgewoonten en gaat het steeds meer vanzelf.

Voeding hoort naar mijn idee gezond én lekker te zijn. Daarnaast is het belangrijk dat een nieuw eetpatroon praktisch haalbaar is in jouw leefsituatie. Wanneer je start met je nieuwe eetpatroon is het natuurlijk niet ineens heel makkelijk, maar door stap voor stap kleine veranderingen uit te proberen en een poosje toe te passen ga je langzamerhand wennen aan je nieuwe eetpatroon. Hierdoor wordt het vanzelf steeds gemakkelijker. In het begin sta je misschien nog wat langer in de keuken en ben je iets meer tijd kwijt met boodschappen doen maar op een gegeven moment wordt dat vanzelf een routine en kost het je geen extra tijd meer.

Omdat je dit artikel leest heb je waarschijnlijk al interesse in het veranderen van je eetpatroon en wil je graag afvallen. Met de hierna volgende tips kun je al de eerste stap gaan zetten.

Als ik het kan dan gaat het jou ook vast lukken. Ik help je graag op weg!

1. Kies een strategie
Wil je in één keer je eetpatroon helemaal omgooien of ga je liever rustig aan van start? Bedenk goed wat voor jou op dit moment het beste werkt. Heb je voldoende tijd en ruimte om alles nu in één keer goed aan te pakken of heb je nog veel andere dingen aan je hoofd en kun je beter klein beginnen? Afhankelijk van jouw situatie en keus kun je de eerste stap nu al gaan zetten.

2. Zoek informatie
Om een goede start te maken is het belangrijk dat je al de nodige kennis hebt over gezonde voeding en een gezond eetpatroon. Heb je al voldoende kennis over gezonde voeding, dan kun je gelijk door naar de volgende stap. Zo niet, lees dan eerst de informatie op de volgende links eens door:

3. Aan de slag
Wil je gelijk goed van start? Begin dan met het opruimen en anders inrichten van je keukenkastjes. Welke voedingsmiddelen ga je op een andere plaats leggen zodat je minder makkelijk in de verleiding komt om ze te pakken? Wat wil je voorlopig even niet meer eten (denk aan snoep, koekjes, chips)? Dat doe (geef) je weg. Wat moet je nog in huis halen om een gezonde maaltijd te kunnen bereiden zonder pakjes en zakjes, zoals tomatensaus, kruiden, specerijen en dergelijke? Heb je voldoende (verse en/of diepvries) groente en fruit in huis voor een paar dagen?

Vind je het prettig om met recepten en dagmenu’s te werken, maak dan voor jezelf een planning voor een paar dagen. Kijk wat je de komende 3-4 dagen gaat eten voor het ontbijt, lunch, tussendoor en de warme maaltijd. Op mijn website staan verschillende dagmenu’s en recepten om inspiratie op te doen. Maak een boodschappenlijst en haal alles in huis.

Kies je voor de rustig aan aanpak kijk dan voor jezelf waar je het eerst mee aan de slag wilt gaan. Wil je eerst gezondere tussendoortjes gaan kiezen, elke dag (gezond) ontbijten of meer groente eten bij de warme maaltijd? Kies iets waar jij je op dit moment goed bij voelt en wat voor jou praktisch haalbaar is. Bevalt het en gaat het goed dan pas je na een week of twee weken weer iets anders aan. Voor je het weet ben je al een heel eind op weg!

Heb je nog wat extra motivatie nodig om nu echt goed van start te gaan, download dan mijn gratis e-book 'Slim afvallen in 4 stappen'.

Kan je wel wat extra hulp gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, ik help je graag op weg.

Vond je dit een interessant bericht? Deel 'm met anderen...Geen commentaren

© 2018 Vivolé

Terug naar de inhoud