Voeding & Leefstijlcoaching Blog - Specialist in leefstijlcoaching - Slim afvallen en een blijvend gezonde leefstijl - Voeding, Beweging & Leefstijl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Raw blokken (repen)

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Recepten en dagmenu's · 15/8/2017 20:37:18
Tags: receptrawblokkenrawrepentussendoortjeglutenvrijtarwevrij



Raw blokken (repen), een klein zoet en ook stevig tussendoortje. Om dit tussendoortje te maken heb je geen oven nodig. Een klein blokje is genoeg om er weer een hele tijd tegenaan te kunnen. Tarwevrij en glutenvrij, zonder toegevoegd kristalsuiker. Het gedroogde fruit bevat al genoeg suiker voor een zoete smaak!

Dit heb je nodig:
50 gram gedroogde dadels
50 gram gedroogde abrikozen
50 gram rozijnen
100 gram gedroogde vijgen
40 gram kokosrasp
60 gram cashewnoten
1 eetlepel sesamzaad
2 eetlepels honing

Zo maak je het:
Hak de noten grof.
Doe de gedroogde vruchten met ongeveer 2 eetlepels honing in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de geraspte kokos toe en meng deze er kort door.
Roer daarna de gehakte cashewnoten en het seamzaad erdoor.
Als het goed is heb je nu een heel stevige massa.

Bekleed een plat schaaltje met bakpapier (ik heb het in een vleesschaaltje gedaan).
Druk de massa stevig aan en zet het daarna in de koelkast. Laat het ongeveer 2 uur opstijven.
Snijd de plaat in kleine blokjes of repen. Lekker als zoet tussendoortje!

Je kunt de raw blokken (repen) zeker 2 weken goed houden in een afgesloten bak in de koelkast.

Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren
e-book
E-mail
Naam
 
Zoek
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu