Ga naar de inhoud

Raw blokken (repen)

Slim & gezond afvallen, zonder dieet, met blijvend resultaat
Gepubliceerd door in Recepten en dagmenu's ·
Tags: receptrawblokkentussendoortjeglutenvrijtarwevrij

Raw blokken (repen), een klein zoet en ook stevig tussendoortje. Om dit tussendoortje te maken heb je geen oven nodig. Een klein blokje is genoeg om er weer een hele tijd tegenaan te kunnen. Tarwevrij en glutenvrij, zonder toegevoegd kristalsuiker. Het gedroogde fruit bevat al genoeg suiker voor een zoete smaak!

Dit heb je nodig:

  • 50 gram gedroogde dadels
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram gedroogde vijgen
  • 40 gram kokosrasp
  • 60 gram cashewnoten
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 2 eetlepels honing

Zo maak je het:
Hak de noten grof.
Doe de gedroogde vruchten met ongeveer 2 eetlepels honing in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de geraspte kokos toe en meng deze er kort door.
Roer daarna de gehakte cashewnoten en het seamzaad erdoor.
Als het goed is heb je nu een heel stevige massa.

Bekleed een plat schaaltje met bakpapier (ik heb het in een vleesschaaltje gedaan).
Druk de massa stevig aan en zet het daarna in de koelkast. Laat het ongeveer 2 uur opstijven.
Snijd de plaat in kleine blokjes of repen. Lekker als zoet tussendoortje!

Je kunt de raw blokken (repen) zeker 2 weken goed houden in een afgesloten bak in de koelkast.


Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren

© 2017 Vivolé

Terug naar de inhoud