Voeding & Leefstijlcoaching Blog - Specialist in leefstijlcoaching - Slim afvallen en een blijvend gezonde leefstijl - Voeding, Beweging & Leefstijl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Sinaasappelcake

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Recepten en dagmenu's · 18/4/2017 10:52:53
Tags: sinaasappelcakerecepttussendoortjeamandelmeelboekweittarwevrijsuikervrij



Deze cake is gemaakt van boekweit- en amandelmeel. Is kristalsuikervrij en tarwevrij. Heeft een heerlijk frisse sinaasappelsmaak.

Dit heb je nodig:
100 gram yoghurt
3 eieren
150 gram dadels
25 gram honing
150 gram boekweitmeel
50 gram amandelmeel
2 theelepels bakpoeder
1 sinaasappel
50 ml olie
zout

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet een cakevorm in.
Doe de dadels (zonder pit) in een keukenmachine en pureer met een beetje water tot een stevige massa.
Was de sinaasappel en rasp de schil. Pers de sinaasappel daarna uit.
Meng in een kom de boekweit- en amandelmeel met bakpoeder en een snufje zout.

Klop de eieren met de yoghurt met de mixer tot een glad en luchtig mengsel.
Voeg de dadels toe en klop nog even goed door.
Voeg de sinaasappelrasp en sap bij het eimengsel.
Voeg de olie erbij. Meng alles goed door elkaar.

Roer vervolgens het meelmengsel met een spatel er voorzichtig door.
Giet het cakemengsel in de vorm.
Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar.

De cake is gaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.
Laat de cake eerst nog even afkoelen in de vorm.
Stort daarna op een rooster.

Je kunt de cake een paar dagen bewaren in een goed afgesloten trommel. Of vries de cake in, in een luchtdichte verpakking. De cake blijft dan ongeveer 3 maanden goed.

Eet smakelijk!



Vond je dit een lekker recept? Deel 'm met anderen!




Geen commentaren
e-book
E-mail
Naam
 
Zoek
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu