Voeding & Leefstijlcoaching Blog - Specialist in leefstijlcoaching - Slim afvallen en een blijvend gezonde leefstijl - Voeding, Beweging & Leefstijl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Wat is gezondheid?

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Afvallen · 29/1/2015 15:40:04
Tags: gezondheidafvallen



Over onze gezondheid wordt tegenwoordig veel gesproken en geschreven. We worden te dik, hebben meer last van allergieën en bewegen te weinig. Een goede gezondheid is juist erg belangrijk, je voelt je fitter en je hebt minder kans op allerlei ziekten.
 
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschrijft gezondheid als een toestand van lichamelijk, geestelijk en sociaal welbevinden. Bij gezondheid gaat het dus niet alleen om het lichamelijke aspect.   
 
Lichamelijke gezondheid heeft te maken met de lichamelijke conditie, het fysieke uithoudingsvermogen. De mogelijkheid om intensieve inspanningen lang vol te houden. Door regelmatig te bewegen of te sporten wordt de conditie positief beïnvloed.   

Geestelijke gezondheid heeft te maken met spanning en stress. Als je niet veel spanningen hebt voel je je gezond. Stress wordt door iedereen verschillend ervaren. Wat voor de ene persoon een uidaging is, is voor de ander juist bedreigend. Als een mens te lang stress ervaart of als deze te intens is, kan dat nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid.   

Een ongezonde leefstijl en overgewicht vergroten de kans op verschillende ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en overgewicht. Overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) zijn de belangrijkste volksgezondheidsproblemen van dit moment.

Een gezonde leefstijl vermindert juist de kans op o.a. hart- en vaatziekten en diabetes. Een gezonde leefstijl kenmerkt zich o.a. door:

  • Niet roken.

  • Een gezond lichaamsgewicht.

  • Voldoende lichaamsbeweging per dag (minimaal een half uur per dag).

  • Gezond en gevarieerd eten.

  • Een goede balans tussen spanning en ontspanning.


Hulp nodig? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.




Wanneer heb ik overgewicht?

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Afvallen · 15/1/2015 15:37:59
Tags: overgewichtBMIafvallen
Overgewicht komt in Nederland voor bij 60% procent van de mannen en 44% procent van de vrouwen tussen de 18 en 70 jaar. Je hebt overgewicht wanneer je lichaamsgewicht risico's oplevert voor de gezondheid.

Moet ik altijd ontbijten?

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Afvallen · 8/1/2015 15:35:35
Tags: ontbijtengezondetenafvallen
Eén op de vier Nederlanders slaat regelmatig het ontbijt over en één op de tien ontbijt nooit. Maar is dat nu wel zo verstandig?

Mag ik na 8 uur 's avonds nog iets eten?

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Afvallen · 22/12/2014 15:33:36
Tags: etenavondafvallen
Het is een fabel dat je aankomt als je na 8 uur 's avonds nog iets eet. Vaak wordt er gedacht dat alles wat je dan nog eet wordt opgeslagen als vet. Maar dat is niet zo, de energiestofwisseling gaat namelijk 24 uur per dag, op ongeveer hetzelfde niveau, door.

Kan ik afvallen door alleen meer te gaan bewegen?

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Afvallen · 18/12/2014 15:29:56
Tags: bewegingafvallen
Laat ik voorop stellen dat bewegen gezond is en helpt bij afvallen. Maar afvallen door alleen meer te gaan bewegen kost erg veel tijd. Om één kilo af te vallen moet je bijvoorbeeld 25 uur extra gaan wandelen!

Hoe vaak moet ik mezelf wegen?

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Afvallen · 4/12/2014 15:28:49
Tags: wegenafvallen
Veel mensen die af willen vallen staan vaak op de weegschaal, soms wel 2 keer per dag! Maar heeft dat eigenlijk wel zin?

Jojoën...

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Afvallen · 29/11/2014 15:27:14
Tags: jojoënafvallen
Afvallen en weer aankomen noemen we het jojo-effect. Soms word je zelfs zwaarder dan voor de afvalpoging en dat kan erg frustrerend zijn. Hoe komt dat eigenlijk?

Snel afvallen, doen?

Gepubliceerd door Francis van Laarhoven in Afvallen · 22/11/2014 15:25:39
Tags: afvallen
Regelmatig kom je diëten tegen waarbij je in een korte tijd veel kilo's kunt kwijtraken. Helaas is dat niet echt gunstig. De kans is namelijk groot dat je weer terugvalt in je oude eetpatroon, waardoor je weer snel terug bent op je oude gewicht of juist nog zwaarder wordt.
e-book
E-mail
Naam
 
Zoek
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu